Gazdaság

Pénzeső várja azokat, akik most vennének fel babaváró hitelt

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu

Gáláns ajánlatokkal várják a babaváró hitelek új igénylőit a bankok: a lakossági piacon nagyobb részesedéssel rendelkező szolgáltatók mindegyike ígér valamekkora egyszeri jóváírást a támogatott kölcsönért folyamodó, és végül szerződő ügyfeleknek, ha megfelelnek a meghatározott feltételeknek – írja a vg.hu.

Az egyszeri jóváírás a legtöbb szereplőnél meghaladja a 100 ezer forintot, de akadnak olyan bankok, amelyeknél a 200 ezres határ közelébe is eljuthat az ügyfél. Az utóbbiak közé tartozik például a CIB Bank, a 130 ezer forintos jóváírási bónusz mellé 50 ezer forintnyi energiahatékonysági bónusz is jár, ha az ügyfél nyilatkozik, hogy ezt az otthona energetikai korszerűsítésére fordítja. A Raiffeisen Banknál pedig a 120 ezres jóváírás egészíthető ki újabb 60 ezer forinttal, ha az igénylő pár mindkét tagja új ügyfél, és lakossági forintszámlát nyit (hűségidővel) a pénzintézetnél.

Az akciók pontos feltételeiről érdemes előzetesen tájékozódni – hívja fel a figyelmet a portál. Van köztük például olyan, amely a jövő hónap közepén már lejár, miközben egyes szolgáltatók csak a maximális, tízmilliós hitelösszegnél vagy legalább kilencmillió forintos kölcsönnél írják jóvá az extra pénzt, de olyan pénzintézet is akad, amelynél kizárólag az új ügyfelek számíthatnak bónuszpénzre.

A húszéves futamidejű, teljesen szabad felhasználású babaváró hitel már az első gyermek után is kamatmentessé válik, három gyermek után pedig a teljes, nem lejárt tartozás is támogatássá alakul. A legalább 12. hetet betöltött várandóssággal vagy az örökbefogadással is teljesítettnek tekinti a gyermekvállalást a szabályozás. Fontos emellett az is, hogy a babaváró összegét 75 százalékig lakáshitel önerejeként is elfogadják a bankok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik