Gazdaság

Meghosszabbították Schadl György letartóztatását

Három hónappal meghosszabbította a bíróság a Völner-Schadl vesztegetési botrány mindkét, letartóztatásban lévőgyanúsítottja esetében az augusztus 8-án lejáró kényszerintézkedést – közölte a hvg.hu-val a Központi Nyomozó Főügyészség.

A két gyanúsított egyike Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, aki ezzel a hosszabbítással november 8-ig biztosan rács mögött marad. A másik gyanúsított kiléte nem ismert.

Az ügyészség a volt igazságügyi államtitkár esetében nem látta indokoltnak a letartóztatást, úgyhogy Völner Pál továbbra is szabadlábon védekezhet.

A Völner-Schadl ügynek július vége óta már 22 gyanúsítottja van. A vádhatóság szerint a hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított volt államtitkár három éven át kapott rendszeresen kenőpénzt – összesen 83 millió forintot – a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. Schadl György az ügyészség szerint még több pénzre, több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett szert az államtitkárral kialakított korrupciós kapcsolata révén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik