Gazdaság

Meghosszabbították Schadl György letartóztatását

Három hónappal meghosszabbította a bíróság a Völner-Schadl vesztegetési botrány mindkét, letartóztatásban lévőgyanúsítottja esetében az augusztus 8-án lejáró kényszerintézkedést – közölte a hvg.hu-val a Központi Nyomozó Főügyészség.

A két gyanúsított egyike Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, aki ezzel a hosszabbítással november 8-ig biztosan rács mögött marad. A másik gyanúsított kiléte nem ismert.

Az ügyészség a volt igazságügyi államtitkár esetében nem látta indokoltnak a letartóztatást, úgyhogy Völner Pál továbbra is szabadlábon védekezhet.

A Völner-Schadl ügynek július vége óta már 22 gyanúsítottja van. A vádhatóság szerint a hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított volt államtitkár három éven át kapott rendszeresen kenőpénzt – összesen 83 millió forintot – a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. Schadl György az ügyészség szerint még több pénzre, több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett szert az államtitkárral kialakított korrupciós kapcsolata révén.

Ajánlott videó