Belföld

Három új gyanúsítottja van a Völner-Schadl-féle korrupciós ügynek

Palágyi Barbara / 24.hu
Palágyi Barbara / 24.hu

Újabb gyanúsítottjai vannak a Schadl–Völner-ügynek, ezzel csaknem két tucatra, 22-re nőtt az Igazságügyi Minisztérium volt miniszterhelyettese és államtitkára, Völner Pál bukásához vezető, és a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar jelenlegi elnökét, Schadl Györgyöt is magával rántó korrupciós botrány terheltjeinek száma – tudta meg a hvg.hu.

A lapnak az ügyben nyomozó hatóságként eljáró Központi Nyomozó Főügyészség közölte:

a július 29-i állapot szerint az ügyben 22 gyanúsított van, akik közül 2 személy – köztük a végrehajtói kar elnöke – van letartóztatásban 2022. augusztus 8-ig (tehát az ügyben tartott tárgyalás időpontjáig – a szerk.), a többi gyanúsított szabadlábon védekezik.

A nyomozó hatóság az újabb gyanúsítottak személyéről nem adott tájékoztatást.

Völner az ügy kirobbanása óta nem nyilatkozott, de védője szerint 15 oldalas írásbeli vallomást tett, amiben részletesen cáfolta a gyanúsítás állításait.

A vádhatóság szerint a hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított volt államtitkár három éven át kapott rendszeresen kenőpénzt – összesen 83 millió forintot – a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. Schadl György az ügyészség szerint még több pénzre, több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett szert az államtitkárral kialakított korrupciós kapcsolata révén.

Völner ügyvédje eközben indítványozta Varga Judit igazságügy miniszter meghallgatását is a nyomozásban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik