Gazdaság

Szakemberek szerint ellentmondásos az új benzinárstop-rendelet

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A szombaton 11.18 perckor bejelentett üzemanyagárral kapcsolatos közlések és a kormányrendelet szövege súlyos ellentmondásban áll!

olvasható a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) által a Facebookon közzétett közleményben.

A szombat délelőtti rendkívüli kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be, hogy elfogadva a Mol javastalát, a 480 forintos árstopot kizárólag a magánszemély által üzemben tartott járművekre, a taxikra és a mezőgazdasági gépekre tartják fent. Piaci áron tölthetők a 7,5 tonnát meghaladó terheautók, a külföldi autók és a nem természetes személy által üzemeltett járművek. A lakossági fogyasztóknak a kormány fenntartja a 480 forintos benzinárat.

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete szerint a bejelentés és a kormányrendelet ellentmondásban állnak egymással, a problémát az „üzembentartó” kifejezés okozza, amit a Kormányinfón élőszóban és az azt követő közösségi médiás közlésekben is magántulajdonú gépjárműként magyaráztak.

Valójában a rendeletben sem az szerepel, hogy természetes személy üzembentartó esetén jár a 480 forintos üzemanyagár! A rendeletben “nem természetes személy által üzemeltetett” fordulat szerepel, ez azonban egy köznapi kifejezés, elég sok mindent lehet érteni alatta.

A szervezet szerint a fentieket figyelembe véve haladéktalanul tisztázni kellene, hogy melyik jármű esetében áll fenn továbbra is a 480 forintos üzemanyagár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik