Gazdaság

Hajdú Péter tanácsadó lesz Vaszily Miklós mellett

Neményi Márton / 24.hu
Neményi Márton / 24.hu
A reklámadótól függetlenül is átálltak volna az olcsóbb működésre.

A Media1-nek Vaszily Miklós megerősítette a Blikk információját a Life TV és az Ozone TV csoportos létszámleépítéséről, arról, hogy felhagynak a jövőben a saját gyártású műsorok készítésével. Az okokról azt mondta, az elmúlt időben megvizsgálták a csatornák helyzetét, lehetőségeit, beleértve a közeljövő médiapiaci kilátásait.

Fenntartható működésre állnak át, ami csökkentett büdzsét jelent, vásárolt műsorokkal működtetik tovább a két csatornát, az eddig felvett műsorokat leadják és ismétlések is lesznek. Vaszily azt is megerősítette, hogy az elbocsátás az eddigi 40-45 fős létszámból mintegy 30 embert érint. Hajdú Péter vezérigazgató mellett távozik Kiss Péter programigazgató is. Az operatív vezetést Szabó Péter veszi át, a munkavállalókat hétfőn délelőtt állománygyűlésen tájékoztatják a továbbiakról.

A Media1 úgy tudja, Hajdú Péter tanácsadói pozíciót kap Vaszily Miklós másik médiaérdekeltségénél, a TV2 gyártócégeként ismert IKO csoportnál. Ennek részleteiről még egyeztetnek. Vaszily Miklós szerint a leépítések után a Media Vivantis tovább működik, de üzletileg fenntarthatóbb módon. Mint mondta, a reklámadó sem kedvez a csatornák helyzetének, de attól függetlenül is meglépték volna ezeket a lépéseket.

Frissítés!

Már el is dőlt, hogy a TV2 Csoport elnökének, Vaszily Miklósnak a tanácsadójaként folytatja Hajdú Péter. Ezt maga a tévés erősítette meg, ahogy azt is, hogy a Vivantis Zrt.-nél Szabó Péter korábbi terjesztési igazgató veszi át tőle az operatív vezetést.

Hajdú Péter irányítása alatt a Media Vivantis Zrt. a hazai televíziós piac legdinamikusabban növekvő vállalatává vált. Vezető csatornájával, a Life TV-vel két év alatt 414%-os növekedést produkált, azaz megnégyszerezte piaci részesedését és 39 helyet lépett előre a televíziós sikerlistán, írták.

Kapcsolódó
Blikk: Leépítik a LifeTV-t, a legtöbb műsorból már csak ismétléseket adnak majd
A lap szerint a csatorna vezetői arcaival közölték, hogy nincs tovább.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik