Gazdaság

Magyar tulajdonba került a Dunakeszi Járműjavító Kft.

A Magyar Vagon Befektetési Vagyonkezelő Zrt. megszerezte az orosz érdekeltségű TMH International AG tulajdonrészét a Dunakeszi Járműjavító Kft.-t birtokló TMH Hungary Invest Zrt.-ben, ezzel „a nemzetgazdaság szempontjából stratégiai jelentőségű vállalat” teljes egészében magyar tulajdonba került – közölték hétfőn.

A közlemény szerin az akvizícióval a Magyar Vagon Befektetési Vagyonkezelő Zrt. célja az, hogy a Dunakeszi Járműjavító Kft. a magyar nemzeti vasútipari gépgyártás egyik vezető szereplőjeként további piaci expanzióba kezdhessen, és piaci részesedését jelentős mértékben megnövelhesse.

Hozzátették, hogy a Magyar Vagon Befektetési Vagyonkezelő Zrt. a Transmashholding Hungary Kft. felett is megszerezte az irányítást, és a társaságban a magyar tulajdoni hányad 100 százalékra emelkedett, így folytatódhat a személyvagonok gyártása az Egyiptomi Államvasutak részére, amelyekből már több mint 50 százalék sikeresen leszállításra került.

A Transmashholding Hungary Kft. a jövőben Ganz-MaVag International Kft. néven, a TMH Hungary Invest Zrt. pedig Ganz-MaVag Invest Zrt. néven folytatja tevékenységét – írták.

Május elején a Telex írt arról, hogy a háború miatt elbocsátások kezdődhetnek a Dunakeszi Járműjavítónál, a cég azonban cáfolta ezt az értesülést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik