Gazdaság

Dunakeszi Járműjavító: nem tervezünk tömeges elbocsátást

Máthé Zoltán / MTI
Máthé Zoltán / MTI

Nem tervez tömeges elbocsátást a Dunakeszi Járműjavító Kft. – írta a cég csütörtök éjjeli közleményében, reagálva a csütörtöki, elbocsátásokról szóló sajtóhírekre. Korábban nem reagáltak például a Telex megkeresésére – de ugyanezt tapasztalta a hvg is – azzal kapcsolatban, hogy lesz-e náluk csoportos leépítés, és ha igen, hány embert küldenek el. Egy Facebook-csoportba feltöltött levél alapján derült ki, hogy felmondások történtek, azzal az indoklással, hogy az orosz-ukrán háború miatt nehézségek adódtak az ellátási láncban.

A Dunakeszi Járműjavító Kft. közleményében elismerte, valóban kénytelen volt megválni tizenegy munkavállalójától, melynek oka a gyártásban lévő projektek átütemezése volt. A társaságnál működő érdekképviseletekkel és az üzemi tanáccsal az elmúlt időszakban az egyeztetés folyamatos volt, és megállapodás született a munkavállalók hosszú távú foglalkoztatása érdekében.

Az olyan gyártó és termelő vállalatoknak, mint Társaságunk, egy folyamatosan változó gazdasági környezetben dinamikusan szükséges alkalmazkodniuk mind a piaci kihívásokhoz, mind a keresleti és kínálati változásokhoz annak érdekében, hogy fenntartható üzleti modellt legyenek képesek hosszútávon működtetni – írták még.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik