Gazdaság

Új szintre emelte a zöld gondolkodást a Gránit Bank Öko Kalkulátora (x)

Gyorsan népszerű lett a GRÁNIT Bank ügyfelei körében a bank mobilapplikációjában a világon az elsők között elérhető Öko Kalkulátor, amely megmutatja a bankkártyás vásárlásokkal járó CO2 kibocsátást és rögtön lehetőséget is ad az ökológiai lábnyom csökkentésére, fák ültetésével. A felhasználók több mint fele már ismeri a funkciót és közülük sokan havonta 3-nál is több alkalommal ellenőrzik a vásárlásukkal járó CO2 kibocsátást.

Világviszonylatban első kereskedelmi bankként tette elérhetővé a GRÁNIT Bank a Mastercard Carbon Calculatort, amely azzal, hogy megmutatja a bankkártyás vásárlások ökológiai lábnyomát, segít abban, hogy mind többen tudatos és fenntartható döntéseket hozzanak a mindennapokban.

A banki mobilapplikációba épített Öko Kalkulátor a kártyabirtokos bankkártyás költései alapján kiszámolja az egyéni karbonlábnyomuk becsült nagyságát. Az érték elmenthető és hónapokra visszanézhető látványos grafikonok segítségével. A kibocsátott CO2 semlegesítéséért pedig rögtön tehetnek is az ügyfelek, faültetés finanszírozásával. Pár kattintással elküldhetik az élő fák ültetésére szánt adományukat a 10 millió Fa alapítványnak, amely a tavaszi és őszi időszakban erdősítés keretében ülteti el azokat. A bank környezettudatos ügyfelei április végéig már közel 1,5 millió forintot adományoztak erre a célra, amely összegből csaknem 1600 fát lehet elültetni. Mindez jelzi, milyen nagy szerepe lehet egy ilyen funkciónak abban, hogy az ügyfelek is szintet lépjenek a környezettudatosságban. Erre utal az is, hogy az Öko Kalkulátor megjelenése óta a felhasználóknak több mint fele megnyitotta a funkciót és az Öko Kalkulátor bevezetése óta 10 százalékkal nőtt a GRÁNIT eBank használók száma, akik átlagosan havi 3 alkalommal megnézik át vásárlásukkal járó szén-dioxid kibocsátásukat.

Az Öko Kalkulátor bevezetése fontos eleme a GRÁNIT Bank zöld stratégiájának, amelynek megvalósítása során a Bank fontosnak tartja, hogy amellett, hogy belső folyamataival csökkenti az energiafelhasználást és 2020-ban, valamint 2021-ben is biztosította a karbonsemleges működést, erősítse a környezettudatos szemléletmódot partnereiben, ügyfeleiben is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik