Gazdaság

Siófoki polgármester: Ötször annyit fizetünk az áramért, mint tavaly

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Lengyel Róbert Siófok polgármestere egy pontos összegzést kért kollégáitól arra vonatkozóan, hogy az önkormányzatuk tavaly ilyenkor mennyit fizetett és pillanatnyilag mekkora összeget fizet az áramért kilowattóránként.

Nos, egy éve egy kwh 27 Ft volt, most pedig 123 Ft. Ez bizony majd ötszörös emelkedés, ami magyarázatot ad arra, hogy is kerül idén százmillióinkba csak az, hogy az éjszakai közvilágítás működjön Siófokon. A korábbi kormánydöntések okán elvont/lecsökkentett bevételek és a hihetetlen mértékű áremelkedések mellett azt gondolom, a laikus számára is érthető, miért szajkózom az előrelátó és megfontolt gazdálkodást

– írja a városvezető, aki szerint pillanatok alatt a csőd szélére lehet tántorogni, ha nem figyelnek. Lengyel Róbert hozzáteszi: az iparűzési adóbevétel-kiesés kompenzálására ígért, két részletű (június és november) állami forrást egyelőre várják. Bejegyzése szerint ha valóban megérkezik, abból is a megemelkedett energia és egyéb árak kiegészítésére futja majd, de fejlesztésekre nem.

A kormány nemrég úgy döntött, hogy belenyúl a rezsicsökkentésbe és az önkormányzatok kiesnek a kedvezményezetti körből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik