Belföld

A Wizz Air vezérigazgatója kiszivárgott beszédben arról panaszkodik, hogy túl sokan mennek szabadságra fáradtság miatt

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója egy értekezletről kiszivárgott felvételen azt ecseteli az alkalmazottainak, hogy túl sokan vesznek ki szabadságot a fáradtság miatt, pedig néha szükség volna arra, hogy extra erőfeszítéseket tegyenek. Beszédét Váradi a héten a fapados légitársaság valamennyi munkatársa előtt mondta el.  – írja a CNN, amit a Portfolio szemlézett.

A beszédet az Európai Pilótaszövetség osztotta meg a közösségi médiában, az elhangzottakat pedig a „hiányos biztonsági kultúrára vonatkozó figyelmeztetésnek” nevezték.

 

Váradi arról is beszélt, hogy nem lehet működtetni az üzletet úgy, hogy a bázisról minden ötödik ember beteget jelent, mert fáradt, majd hozzátette, hogy hatalmas a kár, amikor törölnek egy járatot, egyrészt reputációs, másrészt pénzügyi szempontból, mert a gépek kimaradása miatt kártérítést kell fizetniük.

A Wizz Air szóvivője úgy kommentálta Váradi kijelentéseit, hogy a megjegyzés a légitársaság összes dolgozójának szólt, nem pedig kifejezetten a pilótáknak.

A pilótákat arra kérni, hogy fáradtan repüljenek, veszélyes és helytelen gyakorlat, amely szükségtelen kockázatot jelent az utasoknak, a pilótáknak és a földi közönségnek egyaránt.

– nyilatkozta Steven Ehrlich, a PilotsTogether, a világjárványban állásukat vesztett brit pilótákat támogató jótékonysági szervezet elnöke a CNN-nek. A pilóták szakszervezete is tiltakozott: a BALPA posztjában arról írt, hogy „megdöbbentő, hogy egy légitársaság vezérigazgatója az alapvető biztonsági kultúrával ennyire ellentétes cselekedeteket tanácsol”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik