Gazdaság

A Ryanair már át is hárította az utasokra az extraprofitadót

A Ryanair 3900 forintos, azaz nagyjából 10 eurós légiforgalmi adót vezet be az utasok számára – erről a légitársaság csütörtökön értesítette az utasokat, amelyről elsőként a Telex számolt be. A Ryanair elnevezése a kormány által kivetett extraprofitadót takarja, amelyet így át is hárítanak az utasokra.

A lapunkhoz is eljutott tájékoztató szerint

Magyarország 2022. június 4-én új légiforgalmi adót vezetett be a Magyarországról 2022. július 1-jén vagy azt követően induló járatok utasaira. Ez azt jelenti, hogy még abban az esetben is, ha június 4-e előtt készült a foglalás, de a járat Magyarországról július 1-jén vagy azt követően indul, ezt az új adót ki kell fizetni a Magyar Kormány részére.

Azok, akik nem fogadják el ezt az adót, legkésőbb június 16-ig lemondhatják a foglalásukat, ebben az esetben teljes visszatérítést kapnak.

A Ryanair szerdán közleményben szólította fel a kormányt az extraprofitadó visszavonására és több mint ostobaságnak nevezték az új különadót. A cég kereskedelmi igazgatója szerint a légitársaságok extraprofitadója rövid távon rontja Magyarország versenyképességét és vonzerejét a turisták és légitársaságok számára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik