Gazdaság

Közel 115 milliós adóssága van Lázár Jánosnak

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Februárban leadott vagyonnyilatkozatához hasonlóan 36 ingatlan tulajdonosa Lázár János, írja a hvg.hu. A friss építési és beruházási miniszter tulajdonának nagy részét 24 szántó, több erdő és szőlő teszi ki, de benne van 50 százalékban tulajdonolt hódmezővásárhelyi háza és XII. kerületi lakása is. Tavalyi gyarapodása két hódmezővásárhelyi szántóban és egy hódmezővásárhelyi ingatlanban merült ki, ezzel az összes mezőgazdasági földterülete már több mint 160 hektár.

Lázár két éve 12, év elején 14,5, most 18 millió forintot vallott be vagyonnyilatkozatában.

Tartozásaiból viszont január óta nagyjából semmit nem törlesztett, továbbra is van 18 millió forintnyi személyi kölcsöne, 38,9 milliónyi beruházási hitele, illetve 7,7 milliónyi lízingköltsége. Tavaly 40, idén már 50 millió forint a magánszemélynek tartozása, így összes adóssága közel 115 millió forint.

A miniszter szággyűlési képviselőként 1,58, kormánybiztosként 1,31 millió forintot kap, további bevétele a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítványtól 1 millió, a Jövő Nemzedék Földje Alapítványtól pedig 950 ezer forint havonta. 17 millió forintnyi bevétele van az ingatlanok és földek bérbeadásából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik