Gazdaság

Idén nem az olcsóság szinonimája a last minute utazás

Kummer János / 24.hu
Kummer János / 24.hu

Jobb áron utazhatnak idén nyáron a korán ébredők, a szállásadókat ugyanis egyre nagyobb áremelésre kényszeríti a költségek növekedése, annak ellenére, hogy mind többen tartanak a vendégriasztó túlzott áremelésektől – írta a VG.hu.

A portál szerint a növekvő szállásárak, a globális infláció és a szomszédságban dúló háború ellenére a turizmus visszatér a növekvő pályára a régióban. A Google-keresések alapján Magyarországon a Balaton a legnépszerűbb célpont, Csehországban pedig egyre inkább a turisztikai látványosságokat keresik. Lengyelországban az agroturizmus iránti kereslet mutat növekvő tendenciát.

Az egyéni utazásokat most a fokozott kiszabadulási vágy hajtja, menni és bepótolni az elveszett időt, a többéves otthonlét során elhalasztott üdüléseket. A Google szakértője szerint az ukrajnai háború újabb aggodalmakat szül, így 2022-nek kettős arca van, hiszen az optimizmus és a bizonytalanság egyszerre van jelen. Vélhetően az idén tovább nő a régió országaiból a keresztirányú utazások száma

Ajánlott videó

Olvasói sztorik