Gazdaság

Az eperárusok és cukrászdák is számíthatnak arra, hogy a NAV meglepi őket a héten

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Május 25. és 31. között Budapesten elsősorban azokat ellenőrzi a NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatósága, akik epret és egyéb szezonális gyümölcsöt árulnak közterületen. A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a pénztárgép üzemeltetésével összefüggő szabályok betartását vizsgálják – írja a NAV aktuális Adótraffipax jelentésében.

A Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2022. május 23. és 27. között ellenőrzik a távol-keleti termékek árusítóit, piacokat, bevásárlóközpontokat és éttermeket. Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, a jövedéki termékeket, valamint az áruk eredetét vizsgálják.

A Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai májusban a szoláriumoknál és az egyéb, fizikaiközérzet-javító szolgáltatóknál ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, majd nyomon követik a bevételek alakulását a pénztárgépek adatai alapján.

A NAV baranyai munkatársai május 23. és 29. között szerdán Pécsett, a bevásárlóközpontok éttermeit, csütörtökön Szigetváron, a cukrászdákat, pénteken pedig ismét Pécsett, a taxisokat ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is. A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. május 25. és 28. között a cukrászdákban, illetve a fagylaltárusoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak szabályszerű bejelentését.

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. május 23-án a megyei építkezéseken, május 27-29. között pedig a Debrecen Drive rendezvényen ellenőrzi a szabályszerű foglalkoztatást.

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022 májusában szintén a távol-keleti termékek árusítóit valamint a taxikat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát és az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.  A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

A Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. május 23. és 27. között a pékségeket és pékáruüzleteket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2022. május 23. és 27. között az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják az élelmiszerüzletekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. május 23. és 29. között ugyancsak azokat tervezik ellenrőzni, akik távol-keleti termékeket forgalmaznak. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát és a szabályos foglalkoztatást.

A Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. május 23. és 27. között a piacokat, közterületen értékesítőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét.

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. május 23. és 27. között az ételkiszállítókat ellenőrzik – a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai pedig 2022. május 23. és június 3. között szintén az eperárusokat ellenőrzik – a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik