Gazdaság

Csődbe menekül a Google orosz leányvállalata

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Csődöt jelentett a Google orosz leányvállalata – írta a Portfolio.hu az orosz hivatalos nyilvántartó hivatal, a Fedresurs nemrég közzétett üzenete alapján. A leányvállalat értesítést nyújt be arról a szándékáról, hogy fizetésképtelenné nyilvánítsa magát – állt a bejegyzésben.

„2022. március 22-től előrevetíti saját csődjét és képtelenségét arra, hogy teljesítse pénzbeli kötelezettségeit, a végkielégítések és a munkaszerződés alapján dolgozó vagy korábban dolgozó alkalmazottak díjazásának kifizetésére vonatkozó követeléseit, valamint a kötelező kifizetések előírt határidőn belüli teljesítésének kötelezettségét.” A Google nem reagált azonnal a megkeresésre, míg David Sneddon, akit a dokumentum a leányvállalat vezérigazgatójaként nevezett meg, ugyancsak nem volt azonnal elérhető.

Oroszország kedden közölte, hogy a többszöri fenyegetések és bírságok ellenére nem tervezi az ugyancsak az Alphabet anyacéghez tartozó YouTube blokkolását, elismerve, hogy egy ilyen lépés valószínűleg káros lenne az orosz felhasználók számára. A Rostelecom vezérigazgatója, Mihail Oszeevszkij szerdán azt mondta, hogy a Google az országban a szokásos módon működik, beleértve az összes szerverét is – jelentette a TASS hírügynökség.

Nem volt azonnal világos, hogy a Google ellen kiszabott bírságok – amelyek között szerepel egy 7,2 milliárd rubeles (113 millió dolláros) decemberi tétel, amelyet Moszkva szerint az Oroszország által illegálisnak tartott tartalmak törlésének ismételt elmulasztása miatt szabtak ki – okolhatóak-e a fizetésképtelenség bejelentéséért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik