Gazdaság

1,2 milliárdos befektetéssel kezdődött Áder János zöld „angyalsága”

A volt államfő által létrehozott alapítvány kezeli a tőkealapot, amely most először fektet be.

A Kék Bolygó Tőkealap 1,2 milliárd forintos befektetést hajt végre az energiapiacra szakosodott Navitasoft Zrt.-ben – tudta meg az érintettektől a Forbes.hu. A szoftverfejlesztő cég főtulajdonosa és  vezérigazgatója Füzi Ákos energetikai szakközgazdász.

A tőkebevonás első, 400 millió forintos beruházási fázisát a felek március 20-án lezárták. A Navitasoftban a tranzakció végére az alapító és a dolgozók mellett a Kék Bolygó Tőkealap csaknem 25%-os részesedést szerez majd.

A cég legfontosabb célja az energiapiaci digitalizáció és a zöld energia terjedésének támogatása, amely azonos értékeken nyugszik a Kék Bolygó Tőkealap víz- és környezetvédelmi alapértékeivel. A befektetés hozzájárulhat az átálláshoz a tiszta energiára.

Korábban Áder János alapítványa, a Kék Bolygó azért hozta létre a befektetési céget, hogy zöld startupoknak adjanak pénzt.

Kapcsolódó
Orbán milliárdokkal támogatja Áder klímavédelmét
Az erről szóló határozata csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben.

A volt államfő korábban utalt rá, fontosnak tartja azokat a találmányokat, amelyek a környezettudatos gazdálkodást segítik. A piaci szereplők a nagy sikerre számító, de tőkével nem rendelkező startupok támogatóit nevezik „angyalnak”.

Kapcsolódó
Áder János üzleti angyal lesz
Azért száll be az üzleti életbe egy tőkealappal, hogy zöld startupoknak adjon pénzt. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik