Gazdaság europoli

Ursula von der Leyen Magyarországra jön, hogy Orbánnal tárgyaljon

Benko Vivien Cher / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda
Benko Vivien Cher / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Ursula von der Leyen hétfő délután Magyarországra utazik, hogy Orbán Viktorral tárgyaljon, jelentette be Eric Mamer, az Európai Bizottság elnökének szóvivője Twitteren. Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-nek azt mondta:a tárgyalás a Karmelita kolostorban lesz, munkavacsora keretében.

Mint írta: a felek a biztonságos európai energiaellátásról egyeztetnek majd. Emlékeztetőül: Szijjártó Péter hétfőn a parlamentben újra hangsúlyozta, hogy Magyarország nem szavazza meg az Európai Bizottság kezdeményezését az Oroszország elleni szankciókról, mert az a kormány álláspontja szerint „az országnak problémát jelent és a megoldásra nem tartalmaz javaslatot”.

Múlt héten Orbán Viktor is atombombának nevezte a brüsszeli kezdeményezést. Annak kapcsán, hogy az EB javaslata alapján megszüntetnék az Oroszországból érkező olajszállítmányokat, azt mondta: „az EU átlépett már egy vörös vonalat”.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik