Gazdaság europoli

Szijjártó is atombombához hasonlította az uniós szankciócsomagot

A magyar kormány álláspontja nem változott: Magyarország jelenleg biztos, stabil energiaellátását a szankciós csomag atombombaként lerombolná, ezzel ugyanis a magyar gazdaság működéséhez szükséges mennyiségű kőolaj beszerzése lehetetlenné válna – írta a külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán, szombaton.

Szijjártó Péter bejegyzésében megjegyezte: a brüsszeli csomag 700 forintos benzint és 800 forintos gázolajat jelentene Magyarországon. Ezért ebben a formában ezt a brüsszeli szankciós csomagot nem támogatjuk – szögezte le. A miniszter hangsúlyozta: „nem engedjük, hogy a magyar emberekkel fizettessék meg a háború árát!”.

Péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor is hasonlóképpen fogalmazott:

Kapcsolódó
Orbán Viktor: Ez egy atombomba, amit le akarnak dobni a magyar gazdaságra
A miniszterelnök szerint az olajembargóval átlépett egy vörös vonalat az EU. A Kossuth Rádióban beszélt arról is, jelentősen átalakítaná a kormány szerkezetét, több új embert is szeretne bevinni a tagok közé.
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik