Gazdaság

Versenyeztetés nélkül az oroszoké lett a Dunakeszi Járműjavító

Versenyeztetés nélkül az orosz Transzmasholding tulajdonában levő TMH Hungary Invest Zrt. szerzi meg a Dunakeszi Járműjavító Kft.-t a hatalmas területű ingatlannal együtt – írta a a VEKE a Facebook-oldalán. A szervezet a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatot úgy értelmezi:

Értesüléseink szerint a lépés együtt jár a Dunakeszi Járműjavító Kft. és a Stadler közötti együttműködési megállapodás felmondásával, így az emeletes motorvonatok a továbbiakban kizárólag Minszkben fognak készülni.

A cég 2016-ban jelentette be, hogy Magyarországra jön. Az eredeti tervek szerint vegyesvállalatot akartak csinálni a Dunakeszi Járműjavítóval. Említésre méltó, hogy a társaságban az Európa-szerte korrupcióval vádolt – egy ügyben bizonyított – Alstom is tulajdonos.

Kiemelt kép: A nagy kapacitású, emeletes motorvonat készülő kocsiszekrénye a Dunakeszi Jármûjavító Kft. szerelőcsarnokában 2018. december 17-én. Újabb 8 darab, emeletes KISS (Komfortabler Innovativer Spurtstarker S-Bahn-Zug) motorvonat szállításáról írt alá szerződést ezen a napon a MÁV-Start Zrt. és a Stadler Bussnang AG. (MTI/Máthé Zoltán)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik