Gazdaság

Lecserélték a Quaestor-ügyet tárgyaló bírót

Új bíró kezdte meg a felkészülést. A bírósági tárgyalás hat éve indult.

Senyei György, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke április végén megszüntette az úgynevezett Quaestor-ügyben eljáró kúriai bíró kirendelését a Fővárosi Törvényszékre.

Mivel úgy a Fővárosi Törvényszék Büntető Kollégiumának vezetése, mint a kollégium tagjai különös gondot fordítanak a soronkívüliség követelményeire, ezért az úgynevezett átszignálást követően az új bíró már meg is kezdte a felkészülést

– írta szűkszavú közleményében a Fővárosi Törvényszék Sajtóosztálya. A tárgyalás egyszerűsített megismétlésének szabályai szerint az eljárás legkésőbb októberben folytatódik a törvényszéken.

Néhány hete a Fővárosi Főügyészség éppen az eljárás jelentős elhúzódásának elkerülése érdekében tett indítványt a büntetőjogi felelősségre vonást érdemben nem érintő ügyrészek megszüntetésére. Ez az 50 millió forint alatti kárt okozó bűncselekményeket érintené.

A Fővárosi Főügyészség a cégcsoport tulajdonosát és vezetőjét és tíz társát különösen jelentős kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett sikkasztással, csalással és más bűncselekményekkel vádolta meg. Öt vádpontban 5458 rendbeli csalást és sikkasztást rótt a 11 vádlott terhére. A bírósági tárgyalás 2016. június 12-én kezdődött a Fővárosi Törvényszéken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik