Gazdaság

Furcsa módon üresen maradt az ellenzéknek adott bizottsági elnöki hely

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Az Országgyűlés hétfői alakuló ülésén fennakadás nélkül működtek a bizottsági tisztségekről szóló szavazások. Kövér László házelnök a parlament 16 bizottságából négyben ellenzéki képviselőt jelölt elnöknek. Őket gond nélkül meg is szavazták, így az LMP, az MSZP, a Jobbik és a Mi Hazánk is kapott egy-egy vezetői posztot (a nemzetbiztonsági bizottság vezetéséről vita bontakozott ki a hatpárti ellenzék és a Mi Hazánk között, és Kövér ebben az esetben az előbbi mellett foglalt állást: a Jobbiké lett a pozíció).

A szórásból kimaradt viszont a legnagyobb létszámú ellenzéki frakció, pedig a Demokratikus Koalíciónak is volt embere: Gyurcsány Ferenc pártjáé lett volna az ötödik ellenzéki bizottsági elnökség. A DK korábban Varju Lászlót nevezte meg a népjóléti bizottság elnöki posztjának várományosaként, de ő hétfőn végül csak egyszerű tagként került be a testületbe.

Az Országgyűlés megszavazta a bizottság öt alelnökét, az elnöki poszt azonban furcsa módon betöltetlen maradt. Az alelnöki helyekre négy kormánypárti és egy másik DK-st képviselőt, Komáromi Zoltánt szavazták be.

Kerestük Varju Lászlót, de nem vette fel a telefonját. A DK sajtóosztályán pedig azt mondták, hogy egyelőre nem kommunikálnak az ügyben. Levélben kerestük a parlament sajtóosztályát is, de egyelőre onnan sem kaptunk választ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik