Gazdaság

Őrizetbe vették a Pénzügyminisztérium három munkatársát hivatali vesztegetés gyanúja miatt

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadása bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt a mai napon őrizetbe vette a Pénzügyminisztérium három pályázatkezelő munkatársát – derült ki a tárca által az mfor.hu szerkesztőségének megküldött közleményéből.

Mint írták,

Magyarországon a törvények mindenkire vonatkoznak, ezért tárcánk mindenben segíti a nyomozóhatóság munkáját és elítéli a korrupció minden formáját.

A közleményből végül az is kiderült, hogy a vizsgálat időtartamára a Pénzügyminisztérium felfüggeszti az érintett dolgozók munkaviszonyát.

A 24.hu információi szerint a Pénzügyminisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Végrahajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárságánk Váci úti épületéből vitték el a három megbilincselt személyt. Úgy tudjuk, három középvezetőről van szó.

Kerestük az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészséget, ám nem közöltek részleteket. Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője azt mondta, hogy a folyamatban lévő ügyben csütörtökön adnak tájékoztatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik