Gazdaság

Csányi Sándor nagyon megdicsérte az ukrán munkatársait

24.hu
24.hu

Csányi Sándor OTP-vezér hosszasan dicsérte ukrajnai munkatársait a bank éves közgyűlésén az ott elvégzett munkájuk miatt a napi.hu beszámolója szerint. AZ OTP ukrán leánybankja 85 fiókjából 60 folyamatosan nyitva van a háború ellenére, 11 hol nyitva van, hol nem, 14 bankfiók pedig folyamatosan zárva van.

A magyar banknak az orosz-ukrán háború mindkét résztvevőjénél vannak érdekeltségei, de ez az OTP stabilitását nem veszélyezteti, csak a jövedelmezőségét rontja Csányi beszámolója szerint. Az ukrán leánybank 39, az orosz pedig 38 milliárd forinttal járt hozzá a tavalyi profithoz. “Ha mindkét bankot nullára le kellene írni, akkor a tőkemegfelelési mutató 17,5 százalékosról 16,1 százalékosra esne, ami még bőven megfelelő. Az orosz kötvénykitettsége az OTP-nek 101 milliárd forintnak megfelelő összeg, ezt lehet, hogy le kell majd írni” – hangzott el a közgyűlésen, de Csányi szerint mindenképpen jelentős nyeresége lesz idén is a bankcsoportnak.

Az oroszországi kivonulás nem olyan egyszerű, mint egy divatmárka esetében, fiókhálózat, digitális hálózat van, de az orosz állammal nem üzletelnek, csak lakossági fogyasztási hiteleket értékesítenek – amit Csányi meg is ígért az ukrán államnak.

A közgyűlésen döntöttek arról, hogy több mint 120 milliárd forintnyi osztalékot fizetnek ki a részvényeseknek, ami részvényenként 429,46 forintot jelent.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik