Gazdaság

Inotai András: Orbán Viktor nem tud válságot kezelni

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
A közgazdász szerint négy hónapon belül hatalmas gazdasági válság lesz Magyarországon.

Inotai András közgazdász a Hírklikknek azt mondja, nagyon örül, hogy a Fidesznek kell majd kilapátolnia a szemetet, amit 12 év alatt összehordott,

Ha nem így alakul, akkor az ellenzéket csapdába ejtették volna.

Szerinte már most gazdasági válság van, de ez semmi ahhoz képest, ami négy hónapon belül lesz Magyarországon. Az MTA Világgazdasági Kutatóintézetének volt vezetője hosszan sorolja a bajokat (infláció, költségvetés, eladósodás, lakáshitelek, rezsicsökkentés), amelyeket szerinte „a Rákosi elvtárs idejére” emlékeztető gazdaságpolitika okozott.

Számítása szerint mintegy 4,5 milliárd eurónyi összeget szórtak el a választási kampányra olyan hitelből, amelynek a kondíciói sokkal rosszabbak voltak az Európai Unió által felkínáltnál.

Inotai András azt mondja, nem akar pánikot kelteni, de az látszik, hogy bármikor lecsaphat nálunk is egy argentin-típusú válság. Azt most Orbán Viktornak kell majd kezelnie, amivel kapcsolatban viszont Inotai Andrásnak komoly kétségei vannak,

ő ugyanis nem tud válságot kezelni.

Orbán Viktor okolni fogja a világot, Brüsszelt, bárkit, bűnös lesz mindenki, csak ő nem, de ez mindegy már akkor, amikor elszállnak az árak, mert a mai infláció kismiska ahhoz képest, ami jön.

Kapcsolódó
Top 10 gazdasági kihívás, amit Orbán Viktornak sürgősen kezelnie kellene
A koronavírus kirobbanása óta nem látott intézkedések jöhetnek. Nem lesz lampionos ünnepély, ami Orbán Viktorra vár.

Az MTA doktora szerint az ellenzéknek a válság kezelésében nem szabad semmilyen szerepet vállalnia.

Ez egyértelműen az orbáni évtized szennyes hozadéka. Orbán pedig soha nem tudott válságot kezelni, ő csak hatalompolitikával foglalkozott.

Kétségtelen, ezért borzasztó árat fizet majd a társadalom, de úgy látszik, Magyarországnak csak az ilyen tragédiákon keresztül van túlélési esélye.

Fogjuk fel úgy, hogy ami előttünk áll, összes problémájával és megpróbáltatásával együtt, a túlélés záloga.

Kapcsolódó
Bod Péter Ákos: Orbán nem folytathatja ott, ahol abbahagyta
A korábbi mulasztások számláit most benyújtja a valóság – írta a professzor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik