Gazdaság

Durván 60 milliárdért húzott be megbízásokat Mészáros Lőrinc egyik fő cége

Bodnár Boglárka / MTI
Bodnár Boglárka / MTI

Az utóbbi időben négy víziközmű beruházást nyert el a Mészáros és Mészáros Zrt., összesen több mint nettó 60 milliárd forint kivitelezési árral. A kormány most biztosította ezek forrását az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében, írja a napi.hu.

A cég Mészáros Lőrinc érdekeltsége. És uniós pénzből fizetik ezeket a projekteket.

  • A váci DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. kapacitásbővítését végezheti el a Mészáros és Mészáros Zrt., nettó 15 milliárd 725 millió forintért.
  • Aztán ott van a Keleti Főcsatorna Felszíni Ivóvíztisztító mű – Balmazújváros  – Hajdúnánás – Hajdúböszörmény távvezeték építése nevet viselő beruházás, ebben közel 17 milliárd forintért végzi a munkát a Mészáros és Mészáros Kft.
  • A Keleti Főcsatorna Felszíni Ivóvíztisztító művének (Balmazújváros) és a Debrecen 1. sz. vízműig húzódó távvezetékek korszerűsítése az ivóvíz minőség javítása és az ellátás biztonságának növelése érdekében nevet viselő projektben több mint 16 milliárd forintot húz be a cég.
  • Végül a „Borsod megyei regionális víziközmű rendszerek bővítése keretében távvezetékek építése” című, az „ÉRV Zrt. Miskolc-Borsodi régió közötti kooperációs vezeték létesítése” című és a „Verpelét és térsége biztonságos vízellátása” című projekteket 12 milliárd 932 millióval nyerte Mészáros vállalkozása, derül ki a portál gyűjtéséből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik