Gazdaság

A Generali kivonul Oroszországból

Jászai Csaba / MTVA
Jászai Csaba / MTVA

A legnagyobb olasz biztosító, a Generali a közleménye szerint bezárja moszkvai irodáját, és leépíti Europ Assistance érdekeltségét Oroszországban. Feladja helyeit az által 38,5%-ban tulajdonolt egyik legnagyobb orosz biztosító, az Ingosstrakh igazgatóságában is. Utóbbi eladása egyelőre nincs az azonnali tervek között, de megvizsgálja a társaság a lehetőségeket, és folyamatosan értékeli oroszországi befektetéseit is – írta a Portofolio.hu a Reutersre hivatkozva.

Az 5,57 milliárd eurós oroszországi kitettséggel rendelkező legnagyobb olasz bank, az Intesa Sanpaolo eközben stratégiai felülvizsgálatot hajt végre Oroszországban, segítve közben a mintegy 800 fős ukrajnai munkaerőt az ország elhagyásában – közölte a bank szóvivője.

Korábban a francia Societe Generale figyelmeztetett, hogy Oroszország elvághatja őt helyi operációjától, ami az egyik legerősebb jelzés eddig egy nyugati cégtől az ukrajnai háború ilyen jellegű következményére vonatkozóan.

Az olaszországi UniCredit szóvivője egyelőre nem kívánta kommentálni az orosz piaci eseményeket. Az UniCredité Oroszország 14. legnagyobb bankja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik