Gazdaság

Zuhan a forint

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Felbolydult a devizapiac, miután csütörtök hajnalban Oroszország megtámadta Ukrajnát, írja a portfolio.hu.

Kapcsolódó
Csernobilt is elfoglalták az oroszok, Biden szerint Putyin megfizet ezért a háborúért
Moszkva háborút indított Kijev ellen. Az oroszok három irányból vezénylik a támadást. Orbán Viktor elítélte az orosz katonai fellépést, a külügy berendelte az orosz nagykövetet. Az uniós vezetők este tanácskoznak. Sokan tartanak a magyar határ felé. A budapesti orosz nagykövetség előtt több ezren tüntettek. Percről percre követjük az eseményeket.

Ez a trend a magyar devizát sem kerülte el: csütörtök reggel 364 közelében volt a forint az euróval szemben, ez újabb közel egy százalékos esést jelentett szerda estéhez képest.

A cikkben emlékeztetnek, már tegnap is érezhetően gyengült a forint, a 360 feletti árfolyam a háborús feszültség éleződésének volt köszönhető. Valamivel több mint egy hónapja még a 355-ös szinten állt a magyar fizetőeszköz.

Megjegyzik, egyelőre nagyon nehéz megmondani, meddig tarthat a forint vesszőfutása, hiszen senki nem látja a háború végét.

A dollárral szemben most 323,7-nél járunk, míg az angol font 436,8 forintba kerül.

A háború hírére kilőtt az olaj és a gáz ára is. A moszkvai tőzsdén felfüggessztették a kereskedést, a Budapesti Értéktőzsde csütörtök reggelre meredek lejtmenetbe kapcsolt, és hasonló volt a helyzet az európai tőzsdéken is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik