Gazdaság

Üzemanyagárstop: Egyes tulajdonosok inkább eladnák a benzinkútjukat

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Máris több kisvállalkozó feladta, és kitette az eladó táblát a benzinkútjára. A Pénzcentrum legalábbis több olyan hirdetést is talált az interneten, amelyben komplett töltőállomásokat árulnak a tulajdonosok. Amennyiben üzemszünetre vonulnának a veszteségek miatt, úgy a vonatkozó árstop-szabályok szerint az állam a Mol-t kérheti fel, hogy üzemeltesse tovább a töltőállomást a lakossági ellátás biztosítása érdekében. A portál feltételezi, ezért is dönthettek többen inkább az eladás mellett.

Bogácson például „vállalkozói profilváltás” miatt eladó a település egyetlen benzinkútja a hozzá tartozó bolttal, autómosóval, gázpalack cserélő hellyel és irodahelyiségekkel együtt. A múlt héten feltöltött ingatlanhirdetés szerint a tulajdonos 120 millió forintot kér a kútért, amihez autókozmetika és garázs is tartozik.

Február elején került a piacra egy tiszaörsi benzinkút is, amelyről a tulajdonos azt állítja, nyereségesen üzemel, egyébként teljesen újszerű, 2017-ben adták át. Ennek a töltőállomásnak az ára 55 milió forint.

Egy soltszentimrei vállalkozó már tavaly év végén úgy döntött, akár céggel együtt is, 39,5 millióért eladja a kútját, amelyben modern kamerarendszer és számítógépes rendszer lett kialakítva. Tartozik hozzá egy 60 ezer literes, földbe ásott üzemanyagtartály is.

Közben már a Shell is korlátozást vezetett be tíz tranzitútvaonalon lévő kútján, az üzemanyagrástop miatt megnövekedett keresletre, és az ellátásbiztonságra hivatkozva.

https://24.hu/fn/gazdasag/2022/02/22/shell-korlatozas-februar-22-tol-tranzakcionkent-maximum-50-ezer-forint-tankolas-tiz-benzinkut/

Ajánlott videó

Olvasói sztorik