Gazdaság

Tranzakciónként maximum bruttó 50 ezer forintért lehet tankolni tíz Shell-kúton

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A Shell Hungary zRt. 191 töltőállomásból álló hálózatában a nemzetközi teherforgalom által leginkább használt tíz kúton keddtől, azaz február 22-től tranzakciónként maximum bruttó 50 ezer forint értékben, azaz körülbelül 100 litert lehet csak vásárolni, bármely típusú üzemanyagból – írta a benzinkútlánc közleményében.

A tíz érintett kút:

  • Székesfehérvár, M7 A 59 kmsz.,
  • Székesfehérvár, M7 B 59 kmsz.,
  • Tata, M1 Remeteségpuszta, A. old.,
  • Tata, M1 Remeteségpuszta, B. old.,
  • Gelej, M3 A külterület,
  • Gelej, M3 B külterület, Mezőkeresztes,
  • Lajosmizse, K/bal M5 Autópálya, 67. km, kelet,
  • Lajosmizse, Ny/jobb M5 Autópálya, 67. km, nyugat,
  • M7 Balatonkeresztúr A, 167 KM. jobb oldal,
  • M7 Balatonkeresztúr, B M7, 167 KM. bal oldal.

Hozzátettették, a legfontosabb hazai tranzitútvonalak mellett található tíz állomáson bevezetett intézkedést a megnövekedett igények indokolják.Az utóbbi hetekben a Shell töltőállomásokon kiugróan megnőtt a kereslet. Az előző év hasonló időszakához képest már januárban erős forgalomnövekedést tapasztaltak a Shell hálózatában, februárban pedig az igények további növekedésére számítanak. Jelentős mennyiségeket vásárolnak a teherfuvarozók, a nagy tételben tankolók már az eddig jellemzően csak a hazai lakosság által
használt állomásokra is betérnek. Számottevően megemelkedett a külföldi személy- és teherautós vevők száma is.

Bár a közleményben nem említik, de nyilvánvaló, hogy az üzemanyagárstop generálta a kiugró forgalomnövekedést benzinkútjaikon.

Kapcsolódó
A kormányt nem hatják meg a panaszkodó benzinkutasok, kitart a benzinárstop mellett
A kormány a kis kutak üzemeltetői közül a Mobil Petrol vezetőivel egyeztetett. Folytatják.

A részvénytársaság hangsúlyozta, célja a folyamatos üzemanyag-ellátás biztosítása minden egyes kútján. A vállalat arra törekszik, hogy minden ügyfelét gyorsan és kényelmesen ki tudja szolgálni üzemanyaggal. Az ellátásbiztonság fenntartása érdekében vezették be a korlátozást tíz kútjukon. A napon belüli vásárlások száma továbbra sem korlátozott ezeken az állomásokon, csak a kútoszlop által
kiadható egyszeri mennyiség. Az intézkedés a hálózat kevesebb mint 10 százalékát, kizárólag autópálya melletti állomásokat érinti, és visszavonásig érvényes. Mindeközben az üzemanyag-kiszállítást is maximális kapacitásra emelte a társaság. A vállalat extra műszakokat beiktatva bővítette a kiszállítási időszakot, valamint teljes logisztikai személyállományát és járműparkját átcsoportosította a készletutánpótlási feladatokra.

Mint írtuk, a kormány szerint jogszerűtlen a benzinkutak részéről a korlátozás, a szakmabeliek viszont azt állítják, nincs olyan jogszabály, ami eezt kimondaná.

Kapcsolódó
Mostantól minden benzinkútnak veszteséges az üzemanyagok értékesítése, bezárási hullám jöhet
Egy liter benzin eladásán 8, egy liter gázolajén 18 forint veszteségük lesz a kutaknak. A következő hetekben a százas nagyságrendet is elérheti a bezáró benzinkutak száma, és nem lesz könnyű az üzemeltetés átvétele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik