Gazdaság

20 ezer forintért számítják be a régi mobilját annak, aki lecseréli

Bruzák Noémi / MTI
Bruzák Noémi / MTI

Ma  indul a régi mobiltelefonok cseréjét ösztönző program, 20 ezer forintos támogatás kapható a telefoncseréhez.

A csereprogramban minden magyarországi lakhellyel rendelkező természetes személy részt vehet benne, aki rendelkezik olyan használt 3G-s készülékkel, amelyet 2021. július 1. és december 31. között legalább egyszer hanghívásra, adatforgalomra vagy sms küldésére, fogadására használt. Fontos, hogy először a 3G-s készülékek cseréje történik meg, mivel a szolgáltatók a 3G-szolgáltatás kivezetésére készülnek – írja a Világgazdaság.

Az ötmilliárd forintos keretösszegű program 20 ezer forintos támogatást nyújt egy-egy telefon cseréjéhez, és mivel a hatóság elsősorban a rászorulóknak kíván segíteni a készülékváltásban, ezért a támogatás maximum 120 ezer forint értékű készülékekre használható fel.

Ha mégis maradna pénz a keretből, akkor májustól a régebben gyártott, 2G-s készülékek lecserélésére is lehet támogatást kapni.

„A kiválasztott kereskedőnél a támogatás igénybevételéhez a leadandó készülék mellett szükség lesz egy személyi azonosító okmányra és a lakcímkártyára is. Leadás előtt fontos, hogy a készülékről a tulajdonos mentsen le és töröljön minden személyes adatot, emellett a SIM-kártyát, valamint – ha van a telefonban – az SD-kártyát is távolítsa el.”

A mobilkészülékek cseréjének támogatási programjába csaknem ötven cég regisztrált, ezek összesen mintegy 700 kereskedelmi pontot üzemeltetnek. Ezek között a nagy mobiltávközlési szolgáltatók éppúgy megtalálhatók, mint elektronikai áruházláncok, hipermarketek, de kis, független kereskedők is jelentkeztek, ismerteti a Világgazdaság.

Itt van még több tudnivaló, meg a csereprogramban részt vevő üzletek listája:

Kapcsolódó
Ezekben az üzletekben kérheti az állami mobilcsere-támogatást
Az NMHH közzétette a programjához csatlakozó közel 700 üzlet listáját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik