Gazdaság

Karácsony szerint bűnt követ el a kormány az Egészséges Budapest Program lenullázásával

Marjai János/24.hu
Marjai János/24.hu

Orbánék úgy viselkednek, mint Móricka, mindig ugyanaz jut eszükbe: ha megszorítás, akkor Budapest

– írja Karácsony Gergely azt követően, hogy a 24.hu is megírta: az Egészséges Budapest Program teljes jövő évi keretét is lenullázza az Orbán-kormány annak a 755 milliárd forintos kiadáscsökkentésnek a keretében, amelyet tegnap este jelentett be a Pénzügyminisztérium, és amelynek részletei éjszaka meg is jelentek kormányrendeletként. A kormány több mint 13 milliárd forintot vesz el a budapesti egészségügy fejlesztésétől.

Ez minden túlzás nélkül élet-halál kérdése. Mert ez a program, amiért megharcoltunk a kormánnyal már az önkormányzati választás után, emberéleteket ment. Mert ez a program a várólisták csökkentését, megszüntetését jelenti, olyan szűrőprogramokat jelent, amelyekkel időben lehet diagnosztizálni rákos megbetegedéseket, és jól tudjuk, az időben megszülető eredmény magát az életet jelentheti sokaknak

– olvasható Karácsony Facebook oldalán. A kormány megszorítócsomagja szerinte világos értékválasztás: „nem csak arról van szó, hogy tovább büntetik a budapestieket, de arról, hogy a sok felesleges és pazarló presztízsberuházást fontosabbnak tartják az egészségnél, az emberéletnél. Az a kormány, amelyik itt és most, járvány idején, az általa tovább rombolt egészségügyből von ki újabb forrásokat, az bűnt követ el.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik