Gazdaság

Az eddiginél jóval több helyen igényelhető a SZÉP-kártya

Pénzjegynyomda / MTI
Pénzjegynyomda / MTI

A Magyar Bankholdinghoz tartozó pénzintézetek teljes hálózatában elérhetővé vált az MKB Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP-kártya), így a bank mellett a Budapest Bank és a Takarékbank is biztosítja az ügyfelek számára a népszerű terméket. A bankcsoport tagbankjai közötti szinergiák kihasználásának köszönhetően – a videobanki számlanyitás lehetősége mellett – az eddigi 50 bankfiók helyett közel 900 helyszínen válik igényelhetővé a kártya, írták közelményükben.

A változás a meglévő ügyfeleket, azaz a SZÉP-kártyával már rendelkező személyeket, a kártyát elfogadó szolgáltatókat, valamint az ilyen számlákra juttatást utaló munkáltatókat nem érinti, számukra semmilyen adminisztratív változással nem jár.

A bank tíz éve forgalmazza a kártyát, értékelésük szerint kiemelkedő eredményekkel, a szakemberek pedig arra számítanak, hogy a novemberben és december elején hagyományosan magas számlanyitási számok idén tovább nőhetnek. Ez nem csupán a számlanyitási helyek bővülésének, hanem a veszélyhelyzettel összefüggő speciális szabályoknak is köszönhető, amelyek az év végéig még vonzóbb munkáltatói juttatássá tehetik a SZÉP-kártyát.

  • A koronavírus világjárvány miatti veszélyhelyzettel összefüggésben a munkáltatóknak 2020. április 22. és 2021. december 31. között adott SZÉP-kártyás juttatás után nem kell szociális hozzájárulási adót (szocho) fizetni, hanem csak szja-t, így a befizetendő adó mértéke ebben az időszakban mindössze 15 százalékos.
  • A SZÉP-kártyás juttatás 450 ezer forintos éves kerete 2020-ban és 2021-ben a korábbinál magasabb, évi 800 ezer forint.
  • További kedvezményt jelent, hogy 2022. szeptember 30-ig a SZÉP-kártya egyes alszámláin lévő összeg bármelyik másik alszámlánál meghatározott szolgáltatás kiegyenlítésére is felhasználható.

A Széchenyi Pihenőkártya az egészségmegőrzéshez, az egészséges életmódhoz és általában az életminőség javításához kapcsolódó szolgáltatások elérhetőségének bővítését szolgálja. További célja a turizmus gazdaságfejlesztési szerepének erősítése, valamint a gazdasági növekedés hazai forrásainak bővítése. Egy adott évben támogatás adható a SZÉP-kártyára béren kívüli juttatás (cafeteria) keretében, kedvezményes adózással, amely három – szálláshelyre, vendéglátásra és szabadidőre vonatkozó – alszámlán helyezhető el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik