Üzleti tippek
Budapest, 2012. január 27.
Egy dolgozó egy nyomat színeit ellenõrzi a Magyar Kereskedelmi Bank (MKB) által kibocsájtandó Széchenyi Pihenõkártyák (SZÉP-kártya) gyártása közben a Pénzjegynyomdában.
MTI Fotó: Pénzjegynyomda

A bedarált cafeteria nyertese lett a SZÉP-kártya

Jelentősen nőtt a kártyákra érkezett juttatások értéke az első negyedévben a kártyakibocsátók adatai szerint.
Korábban a témában:

Idén a cafeteria-rendszer átalakítása miatt a feltöltések számottevően meghaladják majd a tavalyit. Így például 70 százalékkal több juttatás érkezett az OTP SZÉP-kártyákra az első negyedévben, mint egy évvel korábban. A feltöltés összege meghaladta a 42 milliárd forintot, ami rekordnak számít. Emellett a költés is markánsan, 30 százalékkal nőtt az első három hónapban.

Budapest, 2012.  január 27.
Egy nagyítón keresztül olvasható a Széchenyi Pihenõkártya (SZÉP-kártya) felirat azon a Magyar Kereskedelmi Banknak (MKB) készült kártyán, amely a Pénzjegynyomdában készült. 
MTI Fotó: Pénzjegynyomda
A SZÉP-kártya leginkább a tehetősek cafeteriája
Azoké, akik el tudnak menni szállodába pihenni.

A juttatás egyre népszerűbb, jelenleg minden harmadik hazai munkavállaló OTP SZÉP-kártyán kapja béren kívüli juttatását. A pénzintézet azt is közölte, hogy a megváltozott cafeteria-rendszerben január 1-jétől egyedül a SZÉP-kártya maradt kedvező adózású béren kívüli juttatás.

Az igénylések száma is rekordot ért el

A bevezetés utáni első teljes év, azaz 2012 óta soha nem igényeltek annyian OTP SZÉP-kártyát, mint az idén. Az első három hónapban a kártyaigénylések száma csaknem öt és félszeres növekedést mutatott a tavalyi év azonos időszakához képest.

Az MKB Bank közlése szerint 2019 első negyedévében, hónapról hónapra folyamatosan növekvő, összesen 6,1 milliárd forint munkáltatói támogatás érkezett az MKB SZÉP-kártya számlákra. A növekedés áprilisban is folytatódott, így az év első négy hónapjában a bank SZÉP-kártyájával rendelkező munkavállalók már több mint 10 milliárd forint juttatást kaptak. Az eddigi tapasztalatok alapján idén a 2018-as eredményeket jelentősen meghaladó lesz a beérkező juttatás összege.

A bank kártyabirtokosai 3,2 milliárd forintot költöttek ilyen módon. A költések belső összetétele (félmilliárd forint szálláshely, 2,4 milliárd forint vendéglátás, 0,3 milliárd forint szabadidő) igazodik az ilyenkor szokásos költési arányokhoz. Az MKB szerint az év későbbi szakaszában nő majd a költés, így a szálláshelyi felhasználás aránya is emelkedni fog.

Példaként említették, hogy az áprilisi költés – különös tekintettel a húsvétra – megközelítheti a 2 milliárd forintot.

A K&H Bank pontos számot a negyedéves forgalmi adatokról üzleti titokra hivatkozva nem közölt. Annyit árultak el, hogy a tavalyi év azonos időszakához képest nagyjából másfélszeresére nőtt a feltöltött összeg. Az előző évekhez hasonlóan idén is a vendéglátásszámla volt a legnépszerűbb – számolt be róla az MTI.

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Feldolgozottság
99,98%
Fidesz-KDNP 52,33%
DK 16,19%
Momentum 9,89%
MSZP-P 6,66%
Jobbik 6,41%
Mi Hazánk 3,31%
Kétfarkú 2,62%
LMP 2,18%
Munkáspárt 0,42%
Dr. Trócsányi László
Fidesz-KDNP
Dr. Szájer József
Fidesz-KDNP
Járóka Livia
Fidesz-KDNP
Deutsch Tamás
Fidesz-KDNP
Gyürk András
Fidesz-KDNP
Gál Kinga
Fidesz-KDNP
Hölvényi György
Fidesz-KDNP
Győri Enikő
Fidesz-KDNP
Kósa Ádám
Fidesz-KDNP
Bocskor Andrea
Fidesz-KDNP
Deli Andor
Fidesz-KDNP
Hidvéghi Balázs
Fidesz-KDNP
Tóth Edina
Fidesz-KDNP
Dr. Dobrev Klára
DK
Dr. Molnár Csaba
DK
Rónai Sándor
DK
Ara-Kovács Attila
DK
Dr. Cseh Katalin
Momentum
Donáth Anna Júlia
Momentum
Dr. Tóth Bertalan
MSZP-P
Gyöngyösi Márton
Jobbik
Részletes eredmények