Gazdaság

Most egy 15 milliárd forintos közbeszerzés landolt Mészároséknál

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

15 milliárd forintos közbeszerzési eljárást nyert el az Opus Global Nyrt. érdekeltségi körébe tartozó Mészáros és Mészáros Zrt. – szúrta ki a Portfolio.hu a tőzsdei vállalat közleményét.

Az Opus Global Nyrt. közvetett tulajdonában álló Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság nyerte el az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság által kiírt „Szikszó és térsége szennyvíz fejlesztés” elnevezésű közbeszerzési eljárást. Az ajánlat értéke bő nettó 15 milliárd forint.

Más vízügyi beruházást is nyert már a felcsúti milliárdos cége, mint írtuk, a gödi Samsung-gyár üzemi igényeinek kiszolgálásához 32 milliárd forintos beruházással építhetnek új víziközmű-hálózatot Mészáros Lőrincék.

Nagyon jól sikerült egyébként a 2020-as a jogelőd Mészáros és Mészáros Kft.-nek, tavaly ugyanis 15,5 milliárd forintos adózott eredményt értek el. Mészáros Lőrinc felcsúti multimilliárdos egyik legrégibb cége 113 milliárd forintos árbevétellel büszkélkedhet, ami számottevő emelkedés a 2019-es, 87 milliárdos forgalomhoz képest. A terv az volt, hogy a nyereséget az utolsó fillérig kiveszik, és még az eredménytartalékból is megtoldják, így összesen 15,7 milliárd forint osztalékot fizetnek ki a tagoknak.

A Mészáros és Mészáros Kft. idén októbertől alakult át részvénytársasággá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik