Gazdaság

Benzinturisták lephetik el Magyarországot

Kummer János / 24.hu
Kummer János / 24.hu

Ellephetik az üzemanyagturisták Magyarországot, hiszen hétfőtől jóval olcsóbb lesz nálunk a benzin és a gázolaj, mint a legtöbb szomszédos országban. Úgyhogy a határok mentén élők már most készülhetnek a lélekben a nagyobb sorokra, hiszen a töltőállomásokról nemigen lehet kitiltani a külföldieket – írja a Pénzcentrum.hu. Mint ismert, 480 forinton maximálta a kormány a 95-ös benzin és a gázolaj árát is hétfőtől, ami előbbinél 26, utóbbinál 32 forintos árcsökkentést jelent.

Így a portál szerint hétfőtől a régióban egyedül Romániában és Ukrajnában lesz olcsóbb az üzemanyag, mint hazánkban. A holtankoljak.hu összegzése szerint ellenben nagyon meg fogja érni például Ausztriából átjönni tankolni, hiszen ott egy liter benzin átszámolva 516 forintba kerül átlagosan, mialatt egy liter gázolaj 506 forintba.

De Szlovákiából is sok autós, fuvarozó használhatja ki a magyar árstoppot, hiszen ott a benzinért 546 forintnyit kell fizetni, a gázolaj literje pedig 508 forintnak megfelelő összegbe kerül. A horvátoknál szintén befagyasztották az árakat, a benzinét nagyjából 542 forintnak megfelelő összegen, a gázolajét pedig átszámolva kb. 519 forinton,  úgyhogy nekik is eléggé megéri majd átjönni a határ túloldalára tankolni.

Kapcsolódó
A horvátoknál meghosszabbították az üzemanyagár befagyasztását
A mostani rendelet csak a 95-ös oktánszámú benzinre, valamint a dízelre vonatkozik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik