Gazdaság

A DoorDash felvásárolta a Woltot

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Az amerikai DoorDash Inc. és a finn Wolt Enterprises OY közös szerdai bejelentése szerint az amerikai vállalat részvénykibocsátással megvásárolta a finn vállalatot. A tranzakciós részvényárfolyam mintegy 7 milliárd euróra teszi a Wolt piaci tőkeértékét, azaz nagyjából a háromszorosára, mint amennyi a cég éves forgalma. A felek 2022 első felére várják a tranzakció véglegesítését a felügyeleti jóváhagyások megszerzése esetén – írja az MTI.

Az akvizícióval 22 európai ország piaca nyílik meg az egyébként is gyors ütemben terjeszkedő DoorDash előtt, és ezzel összesen 700 millióra emelkedik működési területének lakosságszáma. A DoorDash az európai terjeszkedés előtt már az Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália és Japán hétezer városában futárkodott. Elemzők az idén 65 százalékos forgalomnövekedést várnak a DoorDash-től.

Az élelmiszer házhozszállításával foglalkozó DoorDash Inc. részvényértéke szerdán több mint 16 százalékkal emelkedett a tőzsdén kívüli forgalomban azután, hogy bejelentette a Wolt megvásárlását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik