Gazdaság

Fizetési eszköz lesz hamarosan az autó is

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
A Daimler Mobility és a Visa új globális technológiai együttműködésének eredményeként a Daimler autóba épített natív fizetési megoldást kínál majd ügyfeleinek. Mindez azt jelenti, hogy a jelszavak és mobiltelefonos fizetési hitelesítések ideje hamarosan lejárhat, mivel a delegált hitelesítési technológiájának (Delegated Authentication) köszönhetően maga a gépjármű is biometrikus fizetési eszközzé válik.

A Mercedes-Benz ügyfelei az autóban elhelyezett ujjlenyomat-érzékelő segítségével fizethetnek majd 2022 tavaszától az Egyesült Királyságban és Németországban, illetve később további európai országokban is. A vásárlást közvetlenül a gépjárművek MBUX multimédiás rendszerén keresztül tudják lebonyolítani az ügyfelek. Ez a megoldás várhatóan elérhető lesz később más piacokon is világszerte.

Az autóba épített digitális vásárlási szolgáltatás a luxus ügyfélélmény szerves részévé vált. A globális fizetési platform, a „Mercedes pay” például lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy az autójukban ülve vásároljanak különböző árukat és szolgáltatásokat, beleértve a „Mercedes me” szolgáltatásait, üzemanyag vásárlását, vagy parkolást.

A közlemény szerint ez lesz az első olyan natív megoldás, amely az autóban történő fizetésre szolgál. Antony Cahill, a Visa európai régiókért felelős ügyvezető igazgatója fontosnak tartotta kiemelni, hogy a kísérleti tesztelésre és a kezdeti bevezetési tevékenységekre is Európában kerül sor, amely mind a fizetéstechnológiai mind az autóipari innováció egyik legfontosabb központja a világon.

A Daimler Mobility vezérigazgatója, Franz Reiner, hangsúlyozta, arra törekednek, hogy olyan autógyártó vállalattá váljanak, amely ügyfelei részére biztonságos, felhasználóbarát, a kétfaktoros hitelesítési követelményeknek is megfelelő autóba épített fizetési lehetőséget kínál.

Kiemelt kép: Mercedes-gyár, Kecskemét. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik