Gazdaság

Nitrogénművek: A Bige László elleni vádemelés a megfélemlítést és jó hírnevének csorbítását szolgálja

Balázs Attila / MTI
Balázs Attila / MTI

Kedden számoltunk be róla, hogy kétmilliárd forintos vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, valamint vesztegetés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség Bige László és öt munkatársa ellen. A vád szerint kétmilliárd forinttal károsították meg a vállalkozó cégét, miközben a vezető több mint 700 millió forint vesztegetési pénzt is kapott. Értesüléseink szerint a műtrágyakirály tagadta a bűnösségét.

A Bige László tulajdonában lévő Nitrogénművek Zrt. szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményben kommentálta a vádemelést. Eszerint „a Bige László és a munkatársai ellen megfogalmazott ügyészségi megállapítások teljes mértékben alaptalanok és minden jogi alapot nélkülöznek”. Mint írják: vállalatcsoport és valamennyi dolgozójának érdekében a Nitrogénművek Zrt. minden jogi eszközt felhasznál annak érdekében, hogy a társaságot, a munkatársakat és Bige Lászlót megvédje az őket érintő igazságtalan intézkedésekkel szemben,

mely intézkedések nyilvánvaló mozgatórugója társaságunk elnökének és többségi tulajdonosának, Bige Lászlónak a megfélemlítése és jó hírnevének csorbítása.

A közlemény szerint az eljárásnak a Nitrogénművek Zrt. működésére hátrányosan befolyásoló hatása nincs.

A börtönnel fenyegetett milliárdos korábban azt közölte, nevetséges és megalapozatlan az ügyészség vádja, a szálakat pedig szerinte Csányi Sándor OTP-vezér mozgatja a háttérből.

A Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa a hétvégén egyébként arról beszélt a Klubrádióban, hogy bárki jobb lenne, mint Orbán Viktor, ezért szükség esetén kész bármelyik ellenzéki miniszterelnök-jelöltet támogatni, mert mindegyiküket kiváló embereknek tartja.

Ami ma van, az nem jó Magyarországnak és a magyar emberek nagy részének, csak egy szűk részének. Egy kormány sem maradhat örökké, biztos hogy jön új kormány, nem tudom, hogy mikor, de az is biztos, hogy jobb lesz, mint ami ma van. Egy fa sem nőhet az égig, vagy kidől, vagy kivágják

– fogalmazott.

Korábban egy közvélemény-kutatást is finanszírozott, mert arra volt kíváncsi, hogy jövőre le tudja-e az ellenzék győzni a Fideszt.

Kapcsolódó
Kutatás készült a Fidesz 2022-es esélyeiről a magyar milliárdosnak
A házi őrizetben lévő Bige László nem akar politizálni, kíváncsi volt, mi várható jövőre. A kutatást az ellenzéki kampányguruk már megkapták. A Telex is. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik