Gazdaság

A NER kedvenc IT-cége megveszi az Invitechet

Róka László / MTVA / MTI
Róka László / MTVA / MTI

A 4iG tulajdonába kerül az Invitech ICT Services, miután a 4iG ma adásvételi szerződést kötött a társaságot tulajdonló Rotamona Limiteddel. Az Invitech a telekommunikáció és az IT hálózati infrastruktúra-szolgáltatás területén Magyarország egyik vezető társasága. Az ügylet a Gazdasági Versenyhivatal hozzájárulását követően zárulhat majd – számolt be a Portfolio.

A lap hozzáteszi: a két évtizedes múltra visszatekintő több, mint 600 munkavállalóval rendelkező Invitech a nagy átviteli kapacitású optikai gerinchálózatok, valamint a piaci szereplők részére biztosított nagykereskedelmi szolgáltatások terén az egyik vezető nagyvállalat Magyarországon. A társaság komplex infokommunikációs szolgáltatásokat nyújt több mint 5 000 vállalati, intézményi és nagykereskedelmi ügyfelének. Portfóliójába szélessávú üzleti internet, adatközponti, IT-biztonsági és felhő megoldások, valamint hang- és IT-szolgáltatások egyaránt beletartoznak. Az Invitech 11 határátlépő ponttal rendelkező, összesen 11 000 kilométeres országos lefedettségű saját optikai hálózata a második legnagyobb hazánkban. A társaság 23 000 végfelhasználó IT-eszközeit üzemelteti, öt saját adatközponttal rendelkezik, infrastruktúra szolgáltatásait pedig az összes hazai mobilszolgáltató igénybe veszi.

A 4iG-ben korábban Mészáros Lőrincnek is volt érdekeltsége, azonban 2020 nyarán Jászai Gellért teljesen kivásárolta Mészárost. Az utóbbi időben a 4iG hasított az állami tendereken, amelynek köszönhetően a társaság árbevétele jelentősen megnőtt.

Kapcsolódó
Jászai Gellért kivásárolta Mészáros Lőrincéket a 4iG-ből
Tovább növeli befolyását a 4iG-ben Jászai Gellért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik