Gazdaság

A Mészáros Csoport egyetemekkel fog össze

Komka Péter / MTI
Komka Péter / MTI

Öt egyetemmel kötött együttműködési megállapodást a Mészáros Csoport – jelentették be a Mészáros Alapítvány ötödik, Egerszalókon megrendezett éves konferenciáján. A megállapodást a Szegedi Tudományegyetemmel, a Pécsi Tudományegyetemmel, a Pannon Egyetemmel, az Óbudai Egyetemmel és Neumann János Egyetemmel kötötték meg, írja az MTI.

Ennek értelmében a Mészáros Csoport együttműködik az egyetemek doktori képzéseivel úgy, hogy a kutatások folytatásához szakmai támogatást nyújt. Az intézmények bevonják a csoport szakembereit az oktatási folyamatokba, a cégcsoport vállalatai pedig együttműködnek a K+F projektekben az egyetemmel, biztosítva az elméleti tudás mellett a gyakorlati ismereteket is.

Kelemen Beatrix Csilla, a Mészáros Alapítvány elnöke a rendezvényen azt mondta: öt évvel ezelőtt Mészáros Lőrinc azért hozta létre az alapítványt, hogy a válvölgyi fiatalok meg tudják valósítani álmaikat. Azóta 948 Felcsúton, Alcsútdobozon, Vértesacsán, Kajászón, Tabajdon és Válon élő, a felsoktatásban tanuló diák részesült ösztöndíjban. Hozzátette: összesen csaknem fél milliárd forint értékben fizettek ki eddig ösztöndíjakat.

Mészáros Beatrix, a Mészáros Csoport operatív vezetője előadásában ismertette, hogy a csoporthoz tartozó több mint háromszáz cég tíz ágazatban van jelen. A cégcsoportnak 25 ezer munkavállalója van, ezzel a legnagyobb nem állami foglalkoztató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik