Gazdaság

50 ezer állami alkalmazott maradt ki eddig a beígért bérfejlesztésből

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Az állami tulajdonban lévő cégeknél az alkalmazottak számára egy hároméves, kiszámítható béremelkedési pályát rajzoltunk fel, ahol a szakszervezetekkel megállapodtunk. Fontos lépése lesz ez a megnövekedett fizetés, bérkiáramlás a gazdaság újraindításának – ezt mondta nemrég Orbán Viktor a Kossuth Rádióban, amely nyilatkozatot az RTL Klub Híradója is felidézett.

Annak apropóján tették ezt, hogy noha mindenkit említettek az állami alkalmazottak közül, a szakszervezetek számítása szerint 50 ezer ember kimaradt a bérfejlesztésből, ők azok, akik még mindig nem tudják, hogy idénre milyen bérfejlesztésben fognak részesülni, és azt sem, hogy a következő években hogy fog alakulni a bérük – hangzik el a híradós anyagban.

 

A postások 8 százalékos emelést harcoltak ki tavaly, idén 4 százalékos bérfejlesztést kapnak júliustól, és további egyszeri juttatásokat, de így is rosszabbul keresnek majd, mint a többi állami dolgozók a szakszervezet szerint. A MÁV-nál egyetlen forinttal sem nő az alapkeresetük, a villamosenergia szektorban egyelőre csak egyeztetnek, a hulladékgazdálkodási cégeknél pedig még tárgyalni sem kezdtek az idei bérekről – hangzott el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik