Gazdaság

Újabb völgyhíd épül

Youtube (Főmterv)
Youtube (Főmterv)

Az M80-as gyorsforgalmi út fejlesztésének részeként kétszer egy sávos autóutat alakítanak ki Körmend és az osztrák határnál fekvő Rábafüzes között, a 28,85 kilométeres útszakasz a Mészáros és Mészáros Kft. – Duna Aszfalt Zrt. konzorcium fővállalkozásában valósul meg – írja a magyarepitok.hu.

Az út egy részét már átadták, de a Körmend és Vasszentmihály közötti bő 19 kilométeres  szakaszt várhatóan 2021 októberében nyitják meg a forgalom számára.

Itt épül meg Magyarország egyik leghosszabb völgyhídja, az 585 méteres vasszentmihályi völgyhíd. (Összehasonlításképpen: a köröshegyi völgyhíd 1872 méter hosszú.) Ez egy 11 támaszú gerendahíd, a közbenső nyílások támaszköze 60 méter. Jelenleg a befejező munkálatok zajlanak.

A hídszerkezet létjogosultsága abból fakad, olvasható a tudósításban, hogy a tervezésnél a távlati autópálya paramétereit kellett figyelembe venniük, a magassági vonalvezetés követelményei pedig szükségessé tették, hogy a 24 méter magas völgyet, amelyben a Vörös-patak is húzódik, híddal íveljék át.

Videó az épülő völgyhídról:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik