Gazdaság

Tucatnyi magyar áruházát adja el a Tesco

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
És aztán jól visszabérli őket. A potenciális befektető még rejtőzködik.

Több mint tucatnyi áruházát eladja a Tesco Magyarország, hogy aztán 15 évre visszabérelhesse – értesült a Pénzcentrum szerdán. A lap szerint egészen nagy áruházak, mint az érdi és budaörsi is a listán vannak. A lap megkereste a láncot is persze, akik ezt válaszolták:

2020 elején tájékoztattuk munkatársainkat arról a tervről, amelynek keretében néhány ingatlanunkat eladjuk, majd visszabéreljük. Ez a változás csak kisszámú ingatlant érint és ezekben az ingatlanokban bérleti konstrukcióban fogjuk tovább üzemeltetni áruházainkat. Vásárlóink és munkatársaink számára mindez semmilyen változást nem jelent.

Hozzátették, a folyamat még tart, így nem hozzák nyilvánosságra sem az ingatlanok listáját, sem a potenciális befektetőt. A Pénzcentrum szerint 14 egységet számlál a pakk, ami annak fényében nem sok, hogy a Tesco 402 áruházat üzemeltet az országban (bár nem tudni, mennyi ebből saját tulajdon).

Érdekesség, hogy a lap megkereste a meg nem nevezett potenciális befektetőt is, azonban mivel nem akarták kommentálni az értesülést, a cikkben sem lettek megnevezve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik