Gazdaság

Perlik a magyar államot a Kádár-villa miatt

Google Street View
Google Street View
Veres István családja több mint kétszázmillió forintot követel.

Veres István családja szerint a Kádár-villaként ismert épületet tavaly év végén az Orbán-kormány úgy ajándékozta el, hogy nem fizetett az általuk elvégzett felújításokért – írja a Blikk. A lap szerint a ház jogi helyzete rendezetlen a hosszú évek óta tartó perek miatt.

A Kádár-villában 1999-től élt Veres István családja. A letartóztatásban lévő üzletember lánya, Laura a Blikknek azt mondta, 2019 májusában egy kerítésre tűzött papírból tudták meg, hogy

a Magyar Állam végrehajtást kért az önkényesen elfoglalt ingatlan miatt.

48 órát kaptak, hogy elhagyják a házat, de nem tudtak mindent elvinni, sok értékes eszközük maradt ott. A rózsadombi ingatlant felújították, új szintet is felhúztak, de arra nem kaptak használatbavételi engedélyt, noha Veres Laura szerint minden engedélyt beszereztek. Az emeletet jelenleg is használják.

A vállalkozó szerint a ráépítés költsége 140 millió, a felújítás pedig mintegy 100 millió forint volt. Ezért több mint 200 millió forintot követel családja az államtól. A Fővárosi Törvényszékre benyújtott új keresetükben kérték, a bíróság mondja ki: a magyar állam jogalap nélkül gazdagodott a beruházással.

A Blikk kereste a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt, de információt csak a perek lezárása után ígértek. A Kádár-villa kulcsát az MTI-ben megjelent közlemény szerint tavaly Orbán Viktor kormányfő ünnepélyes keretek közt, a Karmelita kolostorban azzal adta át II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárkának, hogy

az egyházellenes pártállam néhai vezetőjének rezidenciája az üldözött keresztény egyház használatába kerül.

Kapcsolódó
Keleti keresztények kezébe került Kádár János egykori rózsadombi villája
Az egyházellenes pártállam néhai vezetőjének rezidenciája az üldözött keresztény egyház használatába került – fogalmazott a kormány.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik