Gazdaság

1,6 millió forint a havi bruttó a felcsúti futballklubnál

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

Pazar évet zárt az elsőosztályú Puskás Akadémia nevű labdarúgó csapatot működtető Puskás Futball Club Kft.: a társaság friss mérlege szerint 2020-at 4,2 milliárd forintos nettó bevétellel és 472,9 millió forintos adózott eredménnyel zárták a 2019-es 3,6 milliárdos bevétel és a szerény, 6,7 millió adózott eredmény után.

A Puskás Futball Club Kft. a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány tulajdona, amelynek kuratóriumi elnöke Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor miniszterelnök barátja, felcsúti százmilliárdos. A csapatot működtető cég ügyvezetője pedig Mészáros László, Felcsút fideszes polgármestere.

A cég tavaly összesen 1,9 milliárd forintot fizetett ki bérekre, a mérleg kiegészítő melléklete szerint 97 főt foglalkoztattak, akik EKHO szerint adóztak. Fejenként így

az átlagos havi bruttó bérköltség 1 millió 640 ezer forint.

Ehhez jött még összesen 167,9 millió forint személyi jellegű ráfordítás, azaz jutalom és végkielégítés.

A Puskás Akadémia otthona az ugyancsak a Mészáros-féle alapítvány tulajdonában lévő Pancho Aréna, amelyet nagyobb részt társasági adóból – közpénzből – építettek Orbán Viktor miniszterelnök felcsúti háza mellé.

Kapcsolódó
Felcsút töretlenül szívja fel a közpénzt, de már Orbán másik kedvenc klubját is milliárdos összeggel gazdagítják a cégek
Kilenc év alatt 790 milliárd forint ment az államkassza helyett sportklubokhoz és szövetségekhez. A mostani támogatási időszak újdonsága, hogy a Felcsút mellett immáron a Fehérvár is milliárdos összeget gyűjtött egy év alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik