Belföld

Újra életjeleket ad Simicska egykori megacége, a Közgép

A G7 arról ír, hogy háromévnyi tetszhalott állapot után újra életjeleket mutat a Simicska-birodalom egykori zászlóshajója, a Közgép Zrt.

A gazdasági portál ezt arra alapozta, hogy a vállalat 2020-ban 12 milliárd forintot is meghaladó árbevételt ért el, ami ugyan még mindig messze van a 2010-es évek elején mutatott teljesítménytől, de így is több mint tízszerese az elmúlt esztendők forgalmának.

Emlékezetes: a sokszázmilliárdos árbevételt produkáló, főleg közbeszerzéseken sikeres cég lendülete akkor tört meg, amikor 2015-ben az akkori tulajdonos, Simicska Lajos összeveszett Orbán Viktorral.

Kapcsolódó
simicska (simicska)
Simicska Lajos: Kinyírnak, lelőnek, elüt egy autó
Villáminterjú a médiavezérrel. Ilyes mondatokkal: "Orbán Viktor áll a hátbatámadás mögött... Az Orbán Viktor is geci. Az is geci. Azt is leírhatja."

Végül a Közgép, ahogy a Simicska-birodalom jó része Mészáros Lőrinc üzleti környezetében kötött ki: a felcsúti milliárdos állandó üzlettársa és barátja, a Szijjártó Pétert jachtoztató Szíjj László szerezte meg.

A G7 felidézi, hogy a cég több mint 43 milliárd forintért építheti a M44 gyorsforgalmi út Szentkirály és Lakitelek közötti szakaszát. Mivel az építkezés már tavaly megkezdődött, ennek a projektek komoly szerepe lehetett a Közgép árbevételének megugrásában. „A következő három évben pedig még biztosan számíthat pénzre a beruházásból a cég, hiszen a teljesítési határidő 48 hónap, azaz a munkák valamikor 2024-ben fejeződhetnek be” – olvasható a cikkben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik