Gazdaság

Bírósági dokumentumok szerint Bill és Melinda Gates megegyeztek válásuk feltételeiről

SCOTT OLSON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
SCOTT OLSON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

27 év után elválik Bill és Melinda Gates, a New York Post pedig bírósági dokumentumokra hivatkozva arról ír, hogy a pár nem kötött házassági szerződést.

Bill Gates a Forbes szerint jelenleg a világ negyedik leggazdagabb embere. A pár 1987-ben ismerkedett meg, amikor Melinda csatlakozott a Microsofthoz, amit Bill alapított és akkoriban a vezérigazgatója is volt a cégnek. 1994-ben Hawaii szigetén házasodtak össze.

Egy Seattle-i bíróságra benyújtott dokumentumok szerint a felek nem kötöttek házassági szerződést, viszont rendelkeznek úgynevezett válási megállapodással. A lap szerint a különválási megállapodást általában a házasság végén írják alá, és meghatározza a szakítás feltételeit. Ez a dokumentum nem szerepelt a válókeresetben, de nyilvánvalóan meghatározza, hogy a felek hogyan osztják fel vagyonukat.

A Bill és Melinda Gates Alapítványt 2000-ben hozták létre. A szervezet szerteágazó tevékenységet folytat, támogatja a többi között az egészségügyi kutatásokat, oktatási és mezőgazdasági programokat finanszíroz, de globális céljai között szerepel a munkanélküliség és éhínség leküzdése is.

A koronavírus-járvány kitörése után az alapítvány több száz millió dollárral támogatta a védőoltás kifejlesztését. Az alapítvány jelenleg 51 milliárd dolláros (mintegy 15 250 milliárd forintos) vagyont kezel. Sajtóhírek szerint Bill és Melinda Gates jótékonysági tevékenységeikben továbbra is együttműködnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik