Gazdaság koronavírus

Az otthoni munkavégzés lehet a következő béren kívüli juttatás

Marjai János / MTI
Marjai János / MTI

Sokaknak van tapasztalata az otthoni munkavégzésről, annak előnyeiről és hátrányairól is. Nem kell beutazni a munkahelyre, rugalmasabb munkavégzés az egyik serpenyőben, de a munkatársaktól való teljes és huzamosabb izoláció esetén azonban a munkamorál többeknél alábbhagyhat. A hibrid munkavégzés azonban már sokaknak jó lehet, beosztottnak és vezetőnek egyaránt: pár nap az irodában, cégnél, pár nap otthon. A home office ráadásul a mérleg nyelve is lehet két munkahely között, ha egy alkalmazott váltáson töri a fejét – derül ki az Infostart összeállításából.

Nagy multinacionális cégek, így a Spotify, a Twitter vagy az Unilever már arról beszél, hogy dolgozói akármeddig végezhetik otthonról munkájukat. De a munkamorál szempontja is fontos: a PriceWaterhouseCoopers kutatása szerint a cégvezetők úgy vélekednek, legalább heti három, az irodában töltött nap szükséges ahhoz, hogy a munkamorál megmaradjon.

Persze vannak szektorok, munkakörök, ahol a home office szóba jöhet, ilyen a techszektor, bankok, biztosítás, ingatlanügyek, oktatás, tudományos élet, míg az összeszerelő üzemekben erre nincs mód.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik