Berecz Valter / 24.hu
Gazdaság

Itt az új NAV-szégyenlista: 30 milliárdos tartozás egyetlen cégnél

Megugrott a nagy összegű adóhiányosok összesített tartozása. A NAV a bírságokkal együtt 80 milliárd forintot hajtana be azon a 72 adózón, akiknél 2021 első negyedévében jelentős összegű adóhiányt állapított meg. A listavezető vállalkozás tartozása 30 milliárd forint – írja a napi.hu.

A negyedévente közzétett feketelistát a Group Mineralix Kft. vezeti, a 12 milliárdos adóhiány mellé bő 18 milliárd forintos bírság és késedelmi pótlék társul.

A kft.-t 2017. április végén egy ismert budapesti, Honvéd utca 8. szám alatti székhelyszolgáltatós címre jegyezték be, „egyéb pénzügyi kiegészítő tevékenység” főtevékenységgel, valamint villamosenergia- és gázkereskedelemre, ügyvezető-tulajdonosa egy észt lakcímmel rendelkező személy.

„Az adóslista 2. és 3. helyén álló társaságoknál is tetemes adóhiányt (3,7-3,7 milliárd forint) állapított meg a NAV: az Energogupl Hungary Kft.-t és Glerojatec Energos Kft.-t is két évvel ezelőtt alapította egy-egy lengyelországi, radomi lakóhelyű magánszemély, vegyestermékkörű nagykereskedelem fő tevékenységgel. A cégek nem tettek közzé az igazságügyi tárca oldalán beszámolót a tevékenységükről” – írja a portál.

A magánszemélyek listáján 260 milliós adóhiánnyal lehetett az első helyre kerülni.

Nemrég az adóhivatal azoknak a szégyenlistáját tette közzé, akik legalább fél éve nagy összeggel lógnak az államnak.

Ajánlott videó