Gazdaság koronavírus

Jön a négynapos hétvége, vele együtt a nagy roham a boltokban

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Az üzletláncok már mára, de különösen holnapra, de még szombatra is jócskán megugró forgalomra számítanak. Akik online rendeléssel oldották volna meg az ünnepi beszerzést, azok már hétfőn is elkéstek. Azóta ugyanis szinte egyáltalán nincs szállítási időpont – írja az Azénpénzem.hu.

A koronavírus azonban továbbra is tombol Magyarországon, még nem látszik megtorpanás a járvány gyors terjedésében, ezért aki teheti, próbálja megoldani a vásárlást akkor, amikor viszonylag kevesebben vannak egy-egy üzletben, de mindenki viseljen szájmaszkot, fertőtlenítse a kezét.

A portálhoz több olvasói jelzés is befutott, „hogy míg a hétvégén még szinte bárhonnan lehetett online rendelni élelmiszer, hétfőn már szinte egyáltalán nem volt a webshopokban szállítási időpont. Több üzletlánc már csak húsvét utánra vállal kiszállítást. Több láncnál az áruházi átvétel is betelt.” (Húsvét miatt nagypénteken, vasárnap és hétfőn minden zárva tart.)

A Spar jelezte: a nagypéntek előtti nap és a húsvét előtti szombat biztosan kiemelkedő lesz, mert legalább az egyik napon szinte mindenki elmegy vásárolni. A Lidl szintén élénk forgalomra számít. Az áruházlánc tájékoztatása szerint a héten várhatóan már szerdán megélénkül a kereslet, csütörtökön és szombaton pedig erősebb lesz a forgalom a megszokottnál.

A Tesco tájékoztatása szerint hétről-hétre nő a kereslet az ünnepi hozzávalók iránt. A tavaly húsvéti és karácsonyi tendenciák alapján ugyanakkor úgy látják, hogy a járványhelyzet ellenére most is az ünnepet megelőző pár napban lesz a legnagyobb a forgalom, főként, mert a húsvéti menühöz sok frissáru tartozik. Az Auchan az elmúlt hetek, illetve napok alapján kiegyensúlyozott forgalmat vár, zsúfoltságra nem számítanak, mert áruházaik nagy alapterületűek. A legerősebb nap a csütörtök lehet – közölték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik